neděle 21. září 2008

365 - den 31. - Fenomén Oktoberfest



Včera začal tolik populární Oktoberfest. Prý každý rozumný člověk v tuto dobu opustí Mnichov a vrátí se až když tato akce skončí. My jako správní "turisti" chtiví zážitků vyrazili opačným směrem a to přímo do centra Mnichova, přímo do vnitra dění. Hlavně jsme jeli kvůli průvodu, který nám byl doporučen, že to je opravdu pěkný zážitek, že se představují jednotlivá města a vesnice a že by se to dětem mohlo líbit.

Auto jsme nechali na kraji Mnichova a do centra jsme se přesunuli kolmo a děti ve vozíčku. Zjistili jsme že v období Oktoberfestu je povoleno fakt asi vše a policisté pouze dohlíží na hladký průběh.

Průvod byl opravdu super a to jsme ho viděli jen třetinu a celou dobu bylo na co koukat, počas nám přálo a vůbec to nepřipomínalo naše alegorické průvody na 1.máje.

Pak jsme neodolali a šli jsme i na místo, kde teče pivo proudem, ženy i muži tančí na stolech. Byl to teda neskutečný mumraj, ale doufala jsem že se aspoň do jednoho "pivního stanu" dostanu na čumendu, fakt jsem chtěla vidět to co láká každoročně tisíce lidí v reálu. A zadařilo se a nechápu :-)))).

1 komentář:

vergelka řekl(a)...

hihihi, nebyl tam předtím trumpetista? Tahle je taky pěkná! Musela to být podívaná