úterý 13. ledna 2009

365 - den 145 - Na letních gumách


aneb mámina posilovna. Jezdit s kočárkem, notabene s golfáčema, kterej má malý kolečka a navíc úplně hladký kolečka (nějak jsme nenasadili zimáky) po neuklizených zasněžených ulicích je opravdu dost náročný. Kdyby to aspoň mělo nějaký efekt na mou váhu :-).

Je zajímavý, že chodníky, které přináležejí k domům jsou povětšinou perfektně uklizené. Ač patří městu, tak majitelé nemovitostí mají povinnost tyto chodníky uklízet. Ale chodníky o které se má starat město, protože k žádné nemovitosti nepřiléhají, jsou těžce zanedbané.

A ještě mám jeden poznatek z focení ne jen z dnešního. V zimě se fotí hodně blbě, neumím fotit v rukavicích a než něco vyfotím,tak mám ruce zmrzlé na kost. Obdivuju Jirku, že byl schopnej na jeho polárních výpravách vůbec fotit a to ještě neměl tak jednoduchý že by vyndal jen foťák, měl baterku umístěnou v kapse blízko těla, aby nevychladla a rychle se nevybíjela, od ní vedly drátky rukávem a ty drátky před každým focením musel připojit do foťáku, přes redukci na AAA baterie. Takže nemůže být řeč o tom že by pracoval v polárních rukavicích. Brrrrr.

1 komentář:

-Jitka- řekl(a)...

Jo, jo městských golfek je na prodej fůry. Když jsem před 4 roky sháněla golfky k nám "na hory" - s velkými koly s hlubokým vzorkem, bylo to hledání jehly v kupce sena. Věřím, že se nadřeš a nezávidím.